PATRIMONI ARQUITECTONIC DE LA VILA D'ARENYS DE MAR                                                                            

Una novetat; http://www.pereplanells.com/WordPressPerePlanellsArt/

Al llarg dels anys de treball en el Institut Els Tres Turons d'Arenys de Mar, i tot just després de realitzar un curs d'Autocad, poc a poc vaig anar perfilant, dintre de l'ampli conjunt de treballs de recerca dels quals en vaig ser el tutor, un tipus de treball que jo mateix ho presento com un model aplicable a qualsevol localitat que tingui un cert patrimoni, sobretot arquitectònic. Es tracta de proposar als nostres alumnes com a treball de recerca, la definició virtual d'edificis emblemàtics de la localitat on està ubicat l'Institut per mitjà d'un programa com l'Autocad. Aquest tipus de treball es proposa a alumnes que hem dirigit cap a carreres tècniques, enginyeries, arquitectura, sobretot. La col·laboració d'arxius i del ajuntament de la localitat és fonamental, tant per la localització dels plànols sobre els quals treballar com per documentar històricament l'element patrimonial sobre el que es treballi. La progressiva realització d'aquestes recerques va creant, any rera any, models orientatius per a futurs aspirants a realitzar aquest tipus de treballs, el conjunt i cada un dels quals va generant sinergies en forma de conferències, publicitat de la localitat, beneficis formatius i pedagògics, turístics, publicitaris, etc. Al cap del temps si el conjunt de treballs de recerca es complementa amb un web on quedin arxivats aquests treballs el cercle es va tancant.


Vaig néixer a la ciutat d'Eivissa, el 2 de febrer de 1950, i em vaig llicenciar en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Vaig ser ajudant de l'artista nord americà Conrad Maca-relli. Posteriorment, vaig Estudiar Cinema a l'Escola de Cinema Independent de Barcelona (Eixalà). A resultes d'aquests estudis vaig dirigir el documental de l'època del cinema underground català amb Francesc Juan Amen Romaní 1/1970 / Amen Romaní 2/1970. i, posteriorment vaig aplicar el cinema a les aules, de fet, el meu primer treball va ser com a professor de cinema a l'Institut Pau Vila de Sabadell. Vaig ser Codirector executiu del Museu d'Art Contemporani d'Eivissa el 1976, amb Rafel Tur Costa i Leopoldo Irriguible. He estat Professor de dibuix i Catedràtic Numerari de Dibuix a diversos instituts i, sobretot, a l'Institut Els Tres Turons d'Arenys de Mar. Doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona amb la tesi: Aportacions teòriques i pràctiques sobre la polivalència, el desenvolupament i la ubicació modular. A conseqüència de l'estudi de les formes modulars vaig fer incursions en el camp de l'escultura, com per exemple la rosa dels vents, realitzada a Palaflugell i situada a Tamariu. Fa més de vint anys que sóc professor, la secció de pintura de l'Aula Cultural de l'Ajuntament d'Arenys de Munt. L'art és la meva passió.

pereplanells.com   ,   nomesart.com    i    paintingcopy.com        pertanyen a Pere Planells i Bonet, amb seu al carrer Ample, 3B, 1r, 08350, Arenys de Mar, Barcelona.