OBRA VISUAL                                     

Una novetat; http://www.pereplanells.com/WordPressPerPlanellsArt/

 
Pere Planells. La caixa del temps. Tècnica mixta sobre fusta. 200 x 130 cm


El meu treball visual sempre ha estat intermitent per raons de la meva feina i altres questions vitals. Mai he deixat, però de retornar a la meva obra visual a la què retorno una i altra vegada. Encara que prefereixo mirar cap endavant, no he renunciat a resumir de la meva feina anterior. L'atmosfera artística d'Eivissa dels anys seixanta i setanta, em va deixar un fort senyal, per ella tinc una nostàlgia especial. Quan vaig anar a estudiar art a Barcelona l'art que si feia, sota el feixisme que l'havia intentat sufocar artísticament, em resultà provincià.
Un cop més, sento l'olor de la trementina, i els colors enlluernen la meva retina i la meva respiració. Vull compartir, si és possible, amb vostès aquests assajos d'estètica visual que vesteixen el treballs més recents. Estic en auxò...Vaig néixer a la ciutat d'Eivissa, el 2 de febrer de 1950, i em vaig llicenciar en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Vaig ser ajudant de l'artista nord americà Conrad Maca-relli. Posteriorment, vaig Estudiar Cinema a l'Escola de Cinema Independent de Barcelona (Eixalà). A resultes d'aquests estudis vaig dirigir el documental de l'època del cinema underground català amb Francesc Juan Amen Romaní 1/1970 / Amen Romaní 2/1970. i, posteriorment vaig aplicar el cinema a les aules, de fet, el meu primer treball va ser com a professor de cinema a l'Institut Pau Vila de Sabadell. Vaig ser Codirector executiu del Museu d'Art Contemporani d'Eivissa el 1976, amb Rafel Tur Costa i Leopoldo Irriguible. He estat Professor de dibuix i Catedràtic Numerari de Dibuix a diversos instituts i, sobretot, a l'Institut Els Tres Turons d'Arenys de Mar. Doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona amb la tesi: Aportacions teòriques i pràctiques sobre la polivalència, el desenvolupament i la ubicació modular. A conseqüència de l'estudi de les formes modulars vaig fer incursions en el camp de l'escultura, com per exemple la rosa dels vents, realitzada a Palaflugell i situada a Tamariu. Fa més de vint anys que sóc professor, la secció de pintura de l'Aula Cultural de l'Ajuntament d'Arenys de Munt. L'art és la meva passió.

pereplanells.com   ,   nomesart.com    i    paintingcopy.com        pertanyen a Pere Planells i Bonet, amb seu al carrer Ample, 3B, 1r, 08350, Arenys de Mar, Barcelona.