ATENEU ARENYENC                                                                             

Una novetat; http://www.pereplanells.com/WordPressPerePlanellsArt/

Estic participant actualment en tasques de disseny i de direcció de l'Ateneu Arenyenc, que és una societat sense afany de lucre, reconeguda d’utilitat
pública i compromesa des de sempre amb la societat arenyenca. La nostra societat està lligada a la Federació d'Ateneus de Catalunya
i compromesa amb els principis ateneístics i manifesta la voluntat de promoure una societat plural, moderna i oberta a tothom que pretengui crear, acollir i difondre la cultura, la formació i el debat intel·lectual, promoure també les arts, els esports i l‘esbarjo, des de la responsabilitat econòmica, social i ambiental. Un projecte com podeu veure d'àmbit local amb el qual ens sentim compromesos.


Vaig néixer a la ciutat d'Eivissa, el 2 de febrer de 1950, i em vaig llicenciar en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Vaig ser ajudant de l'artista nord americà Conrad Maca-relli. Posteriorment, vaig Estudiar Cinema a l'Escola de Cinema Independent de Barcelona (Eixalà). A resultes d'aquests estudis vaig dirigir el documental de l'època del cinema underground català amb Francesc Juan Amen Romaní 1/1970 / Amen Romaní 2/1970. i, posteriorment vaig aplicar el cinema a les aules, de fet, el meu primer treball va ser com a professor de cinema a l'Institut Pau Vila de Sabadell. Vaig ser Codirector executiu del Museu d'Art Contemporani d'Eivissa el 1976, amb Rafel Tur Costa i Leopoldo Irriguible. He estat Professor de dibuix i Catedràtic Numerari de Dibuix a diversos instituts i, sobretot, a l'Institut Els Tres Turons d'Arenys de Mar. Doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona amb la tesi: Aportacions teòriques i pràctiques sobre la polivalència, el desenvolupament i la ubicació modular. A conseqüència de l'estudi de les formes modulars vaig fer incursions en el camp de l'escultura, com per exemple la rosa dels vents, realitzada a Palaflugell i situada a Tamariu. Fa més de vint anys que sóc professor, la secció de pintura de l'Aula Cultural de l'Ajuntament d'Arenys de Munt. L'art és la meva passió.

pereplanells.com   ,   nomesart.com    i    paintingcopy.com        pertanyen a Pere Planells i Bonet, amb seu al carrer Ample, 3B, 1r, 08350, Arenys de Mar, Barcelona.