S. DE PINTURA DE L'AULA CULTURAL, AJUNTAMENT D'ARENYS DE MUNT                                       

En el cas que estigueu interessats en posar-vos amb contacte amb mi, aquest és el meu correu electrònic: pere.planells@gmail.com


Una novetat; http://www.pereplanells.com/WordPressPerePlanellsArt/

La secció de pintura de l'Aula Cultural de l'Ajuntament d'Arenys de Munt fou engegada pel Sr. Enrique Camón, aleshores Regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Arenys de Munt, l'any 1993. Sóc professor de la secció de pintura de l'Aula Cultural de l'Ajuntament d'Arenys de Munt de d'aleshores. Ininterrompudament la secció ha recollit alumnes que primer foren exclusius de la vila d'Arenys de Munt per, amb el temps, anar estenent la seva influència a persones empadronades a Arenys de Mar, Sant Vicenç, Sant Iscle, Canet de Mat, Sant Pol i, fins i tot, Barcelona. Per l'Aula ja han passat moltes persones de totes les edats, el nostre és un alumnat adult amb una franja d'edat molt àmplia. A l'Aula es fa un treball d'expressió i de potenciació artística a la mida dels alumnes sense distinció ni d'estils, ni voluntats estètiques, només cal fer una ullada, per exemple, a les exposicions que any rera any la secció porta a terme. A l'Aula es donen cita, tant aquells amants d'una pintura de descripció precisa, com aquells que desitgen interpretar altres autors per així captar la seva pinzellada i energia interior, o també, aquells que simplement tenen ganes d'experimentar nous àmbits de l'expressió. La presència d'alumnes veterans és un gran valor afegit per a tots aquells que comencen. Les tècniques emprades són les que els alumnes escullen. Sóc jo com a professor qui s'encarrega d'ajustar-se a la tècnica, nivell o interessos estètics de l'alumne.


Vaig néixer a la ciutat d'Eivissa, el 2 de febrer de 1950, i em vaig llicenciar en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Vaig ser ajudant de l'artista nord americà Gordon Maca-relli. Posteriorment, vaig Estudiar Cinema a l'Escola de Cinema Independent de Barcelona (Eixalà). A resultes d'aquests estudis vaig dirigir el documental de l'època del cinema underground català amb Francesc Juan Amen Romaní 1/1970 / Amen Romaní 2/1970. i, posteriorment vaig aplicar el cinema a les aules, de fet, el meu primer treball va ser com a professor de cinema a l'Institut Pau Vila de Sabadell. Vaig ser Codirector executiu del Museu d'Art Contemporani d'Eivissa el 1976, amb Rafel Tur Costa i Leopoldo Irriguible. He estat Professor de dibuix i Catedràtic Numerari de Dibuix a diversos instituts i, sobretot, a l'Institut Els Tres Turons d'Arenys de Mar. Doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona amb la tesi: Aportacions teòriques i pràctiques sobre la polivalència, el desenvolupament i la ubicació modular. A conseqüència de l'estudi de les formes modulars vaig fer incursions en el camp de l'escultura, com per exemple la rosa dels vents, realitzada a Palaflugell i situada a Tamariu. Fa més de vint anys que sóc professor, la secció de pintura de l'Aula Cultural de l'Ajuntament d'Arenys de Munt. L'art és la meva passió.

pereplanells.com   ,   nomesart.com    i    paintingcopy.com        pertanyen a Pere Planells i Bonet, amb seu al carrer Ample, 3B, 1r, 08350, Arenys de Mar, Barcelona.