YOU TUBE                                                                         

Una novetat; http://www.pereplanells.com/WordPressPerePlanellsArt/

Una de les meves aficions o plaers complementaris, és la música, concretament el blues. De petit escoltava la magnífica emissora que els francesos tenien a Alger, a Eivissa es sintonitzava perfectament, vaig poder escoltar molt bona música, especialment jazz i blues, unes músiques que em tocaren l'ànima.
Quan vaig fer de professor de dibuix a Santa Cruz de Tenerife em vaig poder comprar la primera guitarra, una ECO que encara conservo. Escoltant John Lee Hooker vaig començar a rascar-la, fins que un dia, ja treballant a Arenys de Mar, en Francesc Sánchez, company d'institut, m'ensenyà els primers acords de blues en sol. A partir d'aquí va néixer el Departament d'Essència de Trementina el grup format pel mateix Francesc Sánchez (baix, guitarra i veu), en David Estrada (piano) i jo mateix (guitarra i veu). Toquem per plaer una música que ens revitalitza de cara a la vida quotidiana de professors. Al You Tube hi tinc penjades cançons que vaig començar a composar per al grup. Això és el que trobareu aquí.


Vaig néixer a la ciutat d'Eivissa, el 2 de febrer de 1950, i em vaig llicenciar en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Vaig ser ajudant de l'artista nord americà Conrad Maca-relli. Posteriorment, vaig Estudiar Cinema a l'Escola de Cinema Independent de Barcelona (Eixalà). A resultes d'aquests estudis vaig dirigir el documental de l'època del cinema underground català amb Francesc Juan Amen Romaní 1/1970 / Amen Romaní 2/1970. i, posteriorment vaig aplicar el cinema a les aules, de fet, el meu primer treball va ser com a professor de cinema a l'Institut Pau Vila de Sabadell. Vaig ser Codirector executiu del Museu d'Art Contemporani d'Eivissa el 1976, amb Rafel Tur Costa i Leopoldo Irriguible. He estat Professor de dibuix i Catedràtic Numerari de Dibuix a diversos instituts i, sobretot, a l'Institut Els Tres Turons d'Arenys de Mar. Doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona amb la tesi: Aportacions teòriques i pràctiques sobre la polivalència, el desenvolupament i la ubicació modular. A conseqüència de l'estudi de les formes modulars vaig fer incursions en el camp de l'escultura, com per exemple la rosa dels vents, realitzada a Palaflugell i situada a Tamariu. Fa més de vint anys que sóc professor, la secció de pintura de l'Aula Cultural de l'Ajuntament d'Arenys de Munt. L'art és la meva passió.

pereplanells.com   ,   nomesart.com    i    paintingcopy.com        pertanyen a Pere Planells i Bonet, amb seu al carrer Ample, 3B, 1r, 08350, Arenys de Mar, Barcelona.