J I M M Y       W A T T
En Jimmy Wat és un artiste xilè, nat a Santiago, el 31 de juliol de 1975. Va estudiar pintura a la Corporació Balmaceda 1915 en la disciplina d'arts visuals (1992 - 1993) posteriorment entre els anys (2001 - 2002) va realitzar estudis particulars de dibuix, forma i espai. També té estudis en la disciplina de pintura mural, que també va fer a la Corporació Balmaceda 1215 de Valparaiso.
Les seves urgències expressives en el camp de la pintura provenen segons explica ell mateix: "El arribo de la pintura fue mas que nada parte de una necesidad, fue quien vino al socorro ante la imposibilidad de poder expresar a través de la palabra escrita"
Sense títol
Sense títol
Osfera expandida freda
Tractes
Osfera expandida freda
Tractes


En Jimmy Watt és un artiste xilè, nat a Santiago, el 31 de juliol de 1975. Va estudiar pintura a la Corporació Balmaceda 1915 en la disciplina d'arts visuals (1992 - 1993)posteriorment entre els anys (2001 - 2002) va realitzar estudis particulars de dibuix, forma i espai. També té estudis en la disciplina de pintura mural, que també va fer a la Corporació Balmaceda 1215 de Valparaiso.
Les seves urgències expressives en el camp de la pintura provenen segons explica ell mateix: "El arribo de la pintura fue mas que nada parte de una necesidad, fue quien vino al socorro ante la imposibilidad de poder expresar a través de la palabra escrita"
Mes endavant, despres d'un gran i sistemàtic esforç, aquella afició que tenia desada des de la seva infància retorna per convertirse, com ell mateix diu, en:

"la afición ahora se ha convertido después de casi cinco años de riguroso disciplinado y constante trabajo (se dedica absolutamente a la pintura desde el año 2000), en su elección de vida".

L'obra de Jimmy Watt es basa en la utilització de tècniques variades. La seva estètica expressiva es mou entre l'expressionisme abstracte i unes tèbies incursions conceptuals, segons ell mateix opina. El seu és un espai buit per on i naveguen impetuoses grafies que volen esgarrapar la informació de l'horitzó de l'artista. Jimmy watt és un artiste preocupat per temes abstractes i recurrets per aquells artistes amb voluntat de meditació còsmica, que volen enfrontar-se, al temps, a l'inconscient, a la consciencia alterada, a l'espai i la cosmologia, al neguit del ésser humà, etc.
Com es pot veure a la seva obra ell treballa per espais matèrics, per nivells tècnics que també es corresponen a nivell significatius. Les obres així plantejades per l'autor poden ser entitats inconcluses, inacabades. La seva obra ha estat en diverses exposicions col.lectives del seu país. Actualment resideix a les regions de Santiago i Concepción. De tant en tant combina la pintura amb l'escriptura o amb la pintura mural, aquesta realitzada conjuntament amb el que ell anomena la seva brigada (Compañia Interoceánica de Intervención urbana) a la Regió Portuaria de Valparaiso.
© Marià Roig
E X P O S I C I O N S         R E A L I T Z A D E S

Taller Artes Visuales BALMACEDA 1215/ Santiago
Perfeccionamiento particular en DIBUJO-FORMA-COLOR-ESPACIO
Taller Muralismo BALMACEDA 1215/ Valparaíso
Integrante de la revista artístico literaria DERRAME dependiente de la facultad de periodismo de la universidad Diego Portales /Santiago
Miembro brigada muralista ARTMADOS /Santiago
Exposición colectiva EL AZAR DEL ENCUENTRO Galería Terraluz/ Santiago
Exposición colectiva GRUPO DERRAME Barrio Bellavista /Santiago
Miembro grupo de intervención urbana y gestión artístico disciplinaria COMPAÑÍA INTEROCEANICA DE INTERVENCION URBANA /Valparaíso
Exposición colectiva CAGE INTO CAGE Corporación Cultural EX CARCEL/ Valparaíso
Exposición colectiva PASADENA Galería CULT ART /Valparaíso

WEBS RELACIONADAS
www.artch.cl
www.portaldearte.cl
www.museocruzherrera.com